miercuri, 13 ianuarie 2010

Razboi "politico-civil". Nu ne mai mancati de vii! 1

Oameni fara locuri de munca, parlamentari sfidatori, chiar lenesi (daca tinem cont de faptul ca se pierde o zi pentru a solutiona "5" amendamente).
In programul de Lege a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010 se doreste: " scaderea numarului de someri inregistrati cu 55 de mii de persoane ajungandu-se astfel la finele anului 2010 la 645 de mii de persoane, de la 700 de mii de persoane estimat pentru finele anului 2009, ca urmare a masurilor de protectie sociala stabilite prin Programul anticriza aprobat de Guvern". De asemenea se doreste " scaderea ratei medii a somajului de la 7.3% in anul 2010 fata de 7.8% estimata pentru anul 2009. Suna foarte bine, chair progresiv, dar cum poti reusi acest lucru cand se vor disponibiliza 15 mii de cadre didactice? Aproximativ 25% din cei 55 de mii promisi ca isi vor gasi locuri de munca, nu? Domnilor senatori si deputati, situatia pare mai degraba regresiva decat propasitoare.
Inca o chestie destul de interesanta. Cadrele didactice se plang, dar nu gasesc solutii. O greva de 2-3 zile nu ar afecta foarte mult elevii, profesorii nici atat, iar conducerea va trebui ca intr-un final, sa gaseasca o solutie, macar un compromis.
Cu toate astea, mergem inainte!

Va urma...

2 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

Mergem înainte, dar către ce? Aceasta ar fi o întrebare de căpătâi... Eu cred că mergem către cea mai mare prăpstie din istoria Românie...

Goran spunea...

Poporul roman a trecut prin multe suferinte. Intrebarea ar fi: ce putem face pentru a evita prapastia?
Daca ne incredem in parlamentari, ne mintim singuri. Cum am trecut peste asupriri, razboaie, saracie, vom trece si peste asta.

"Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, caci a lor va fi imparatia Cerurilor". Asa sa ne ajute Dumnezeu!