joi, 14 ianuarie 2010

Mihai Eminescu sarbatorit la Brasov!


160 de ani de la nasterea lui Eminescu


Cu ocazia aniversării, românii de pretutindeni se grăbesc să-l sărbătorească, recitind poeziile sale nemuritoare. La Braşov, la Centrul Cultural Reduta, însă, Eminescu va fi altul. Cel puţin aşa promit organizatorii evenimentului „Memorial Eminescu".

Vor putea fi văzute fotografii de la Muzeul „Mihai Eminescu", de la Ipoteşti, dar vor fi şi momente muzicale cu versuri eminesciene puse pe note de către profesorii de la Facultatea de Muzică. Acestea vor fi interpretate de studenţi.

„Sărbătorim 160 de ani de la naşterea lui Eminescu şi am pregătit fotografii inedite cu poetul, de la Ipoteşti, locul natal al maestrului. Acestea au fost adunate într-o expoziţie, pe care o vernisăm vineri şi îi aşteptăm pe toţi braşovenii care-şi doresc să-l vadă alt fel pe Eminescu", a spus Popescu Topolog, iniţiatorul evenimentului.

Momentul muzical „Şi dacă ramuri bat în geam" va fi cel care va încheia acţiunea decicată lui Eminescu. Vor intepreta studenţii de la clasa de canto, acompaniaţi de către profesorii lor. Evenimentul debutează la ora 14.00, în foaierul Centrului Cultural Reduta şi va dura o oră.

Sursa: www.bizchannel.ro

2 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Se pare că oamenii reuşesc să treacă peste realitatea ce se derulează sub ochii noştri şi reuşesc să îşi dăruiească momente de frumuseţe.

Zi plină de frumos!

Lisandru Cristian spunea...

Astfel de momente nu ar trebui ratate de nimeni şi ar trebui organizate în cât mai multe locuri. Ca să ne respectăm pe de-a-ntregul valorile!