miercuri, 27 ianuarie 2010

Cititi si va minunati! Mai nou, arborarea drapelului reprezinta un act extremist

Proteste extremiste la Unire

Sărbătorirea a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române a adunat în Piaţa Sfatului oficialităţi locale şi judeţene şi sute de braşoveni, mai mulţi decât era de aşteptat într-o zi cu cod galben de ger. Tradiţia studenţilor de a se aduna pentru a pleca în marş a fost păstrată şi în acest an, numai că nu din Complexul Memorandului, ci din faţa Rectoratului, unde primii au fost tinerii care fac parte din ansamblurile de dansuri populare ale Casei de Cultură a Studenţilor. De aici, ei s-au îndreptat, având în frunte fanfara Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă", în marş către Piaţa Sfatului. Adrian Văluşescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, a deschis oficial evenimentul, iar directorul Muzeului "Casa Mureşenilor", Valer Rus, a vorbit, cât a putut de scurt, deşi publicul asculta cu intres, dar şi cu stoicism, despre semnificaţia evenimentului istoric şi despre legătura Braşovului cu domnitorul Al. I. Cuza.
Extremişti. Membrii Organizaţiei "Noua Dreaptă" şi-au făcut remarcată zgomotos prezenţa. În plus, ei au adus un banner tricolor, au agitat drapele tricolore şi pe cel cu însemnele organizaţiei, iar când lumea dădea să plece după horă au început să scandeze: "Unitate naţională!" şi "Ţinutul Secuiesc - Pământ românesc!", apoi au cântat o strofă din "Avram Iancu la Ţebea".

Spectacol gratuit. Sărbătoarea a continuat la Centru Cultural Reduta, unde prof. preot. dr. Vasile Oltean şi generalul (r) Petru Toader au conferenţiat pe tema Unirii Principatelor Române, în 24 ianuarie 1859, prin alegerea domnitorului Al. I. Cuza. Publicul care a avut intrarea liberă s-a delectat apoi cu spectacolul folcloric.

Scris de ANONIM in fituica "Brasovul Tau"

2 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

Alţii-şi pun drapelele şi pe chiloţi. Ăia ce sunt, extremişti sexuali?

Goran spunea...

Haha, m-ai amuzat tare. Asta le e nivelul Cristian.