joi, 24 iunie 2010

DE ZIUA LEGIUNII

Se implinesc 24 de ani de cand Fiul Moldovei, Corneliu Codreanu, a dat viata lumii legionare. In aceasta zi, nu s-a intemeiat un nou partid, o noua grupare politica, ci sufletul neamului romanesc s-a smuls din imparatia negurilor si si-a regasit axa lui adevarata de traire, care incepe de pe pamant, dar care se sfarseste in cer. Marea revolutie pleaca de la om, de la interiorul lui, de la facultatea lui de a-si crea o viata sociala potrivita imaginii sale spirituale.

De aceea Legiunea n-a putut fi doborata, cu toate urile, loviturile si atacurile ce s-au ingramadit asupra ei, de aproape un sfert de veac. Dusmanii au ucis de atunci mii dintre ai nostri, in frunte cu Capitanul, dar n-au izbutit sa ucida spiritul Legiunii. El continua sa se perpetueze din generatie in generatie. Alte vlastare, alti tineri se incoroneaza cu cununa martiriului si a eroismului. Alte coloane urca muntele suferintei, se iau la lupta cu fiarele salbatice si strabat mlastina desnadejdii.

Acum ne stau in fata toate aceste trei examene laolalta. O incercare a incercarilor. O proba care inspaimanta pe cei mai curajosi dintre noi. Sangeram din mii de rani. In tara gem inchisorile de legionari si mormintele se deschid unul dupa altul. In strainatate suntem atacati de aceiasi oameni care intotdeauna s-au pus de-a curmezisul neamului si i-au compromis marile lui momente. Lor li s-au adaugat cativa rataciti din mijlocul nostru, care si-au pierdut orice simt de omenie si de demnitate.

Nu va inselati, camarazi. Suntem atacati pentru ca am ramas ceea ce ne-a lasat Capitanul. Pentru ca nu vrem sa coboram steagul Legiunii. Pentru ca nu facem tranzactii cu spiritualitatea ei. Pentru ca nu ne pretam actiunilor de dezagregare si nu suntem dispusi sa inchiriem trupele Garzii de Fier nimanui. Iata marea noastra vinovatie.

Si acum in ceasul marilor raspunderi, ne intrebam si noi, ca odinioara Capitanul, cand a pus temeliile acestei miscari: fi-vom noi generatia lasa si debila care sa se eschiveze de la indatoririle momentului? Raspund cei ce zac in inchisori, cei ce cutreiera potecile panditi de glontul vrajmasului, cei ce trec zi si noapte prin cele mai teribile incercari, indemnandu-ne la unire, la tarie sufleteasca si la incredere in biruinta adevarului.

Daca odinioara au plecat cinci pe acest drum fara intoarcere si au pus bazele uriasei Miscari Legionare, astazi, cand neamul intreg se pregateste sa puna mana pe arme, fi-vom noi mai putin hotarati, mai putin increzatori in victorie?

Camarazi,

Smulgeti-va voiniceste din toate nepasarile si amaraciunile ce-au putut sa astearna peste sufletul vostru anii de exil si iesiti cu barbatie in intampinarea vrajmasului. Niciodata misiunea voastra n-a fost mai nobila si niciodata Legiunea si Capitanul nu vor cunoaste o mai mare preamarire decat in ziua in care steagurile legionare vor culege binecuvantarea intregului nostru popor.

24 iunie 1951

Traiasca Legiunea si Capitanul!

Horia Sima

Comandantul Miscarii Legionare

8 comentarii:

Ingerul tau spunea...

Ei da, a inceput prost si s-a terminat si mai prost. Oamenii au uitat pana si de cele 10 porunci, asa ca Dumnzeu i-a judecat si ne-a judecat...

Goran spunea...

La ce te referi când spui că a început prost și s-a terminat și mai prost?

Ingerul tau spunea...

Pai a inceput prost deoarece a inceput cu moarte, prefectul Manciu Iasi, si s-a terminat cu si mai multa moarte. Nu cred sa se fi omorat romanii intre ei mai mult decat in acea perioada. Ce treaba si legatura poate sa aiba asta cu Arhangelul Mihail si cu Iisus Hristos? Sa nu-l mai pomenin pe Iorga ca ne luam cu mainile de par ...
Cred ca noi romanii suntem urmasii acelor pensionari romani si nu merge bine treaba decat daca aducem lideri si guvernanti straini, in timp ce noi ramanem in filozofie si contemplatie...
Se pare ca pe hartie miscarile si sistemele politice sunt minunate dar in practica dezastruoase.
In rest sunt optimist si astept cu nerabdare judecata lui Dumnezeu singura care poate elibera si mantui aceasta lume.

Goran spunea...

Cred că nu ești prea bine informat. Corneliu Zelea Codreanu a fost în legitimă apărare în momentul crimei. Uite aici-http://www.miscarea.net/codr-interogatoriu1.htm
Dacă vrei să spui că Iorga a fost omorât de legionari te înșeli amarnic. Asta scrie pe Wikipedia. Și Nicolae Iorga, și Zelea Codreanu gândeau la fel, erau militanți pentru slujirea intereselor țării!

Ingerul tau spunea...

Ma rog, crezi ce vrei, pana una alta Codreanu a murit de sabia pe care a ridicat-o... Oamenii nu se mantuiesc omorand alti oameni ci mai degraba lasandu-se omorati si devenind martiri. Crezi ca Iisus n-ar fi putut sa-i zdrobeasca pe toti soldatii aia si sa mai traisca inca 30 de pentru a raspandi Cuvantul in intreaga lume?
Daca in perioada interbelica romanii ar fi fost buni si drepti si cu iubire si frica fata de Dumnezeu, nu ar fi trimis Acesta comunismul peste noi.
Miscarea legionara este valoroasa mai mult prin ce ar fi putut sa fie decat prin ce a fost.

Goran spunea...

Hai să fim realiști și să nu comparăm lumea pământeană cu cea divină, implicit, pe Codreanu cu Iisus Hristos. Mișcarea Legionară a avut un puternic caracter religios. Ce partid politic mai cunoști în istoria țării care să fi fost asemenea Mișcării Legionare?

P.S: Fără să te superi, mai am o întrebare. Care este religia ta?

Ingerul tau spunea...

Sunt de acord cu ce spui, numai ca se pare ca liderii nu erau atat de religiosi, sau nu au inteles esenta religiei lor, care este Hristos. Daca "religios" nu implica divinitatea si vointa ei atunci mai bine spunem "pseudo-religios" . Daca realismul aduce crime si moarte nu este deloc bun si trebuie de urgenta sa devenim divini.
Numai cine se poate cumpara cu Hristos macar un pic va intra in Imparatia Lui. Asadar...
Eu sunt prieten cu Hristos si toate religiile sunt ale mele... Sper sa ajute aceasta fraza in definirea statului meu religios.

Goran spunea...

Mi-am dat seama ce religie ai... Esti finantat din Statele Unite?