marți, 15 septembrie 2009

R.I.P-Nicu Constantin






Nicu Constantin a murit, marti, la 70 de ani, potrivit RealitateaTv, care citeaza surse din Spitalul Militar. Maestrul a facut o criza neurologica in jurul orei 14.00, iar la ora 16.45 a decedat. "Actorul a suferit un prim stop cardio-respirator in jurul orei 14.00, s-a reusit resuscitarea, insa, dupa mai putin de doua ore, a suferit un alt puseu, iar manevrele de resuscitare s-au incheiat dupa aproape o ora, fara nici un rezultat, din pacate", a precizat directorul Spitalului Militar din Capitala, Ioan Sarbu.
De altfel, Nicu Constantin si-a serbat cei 70 de ani in acest spital, la sfarsitul lunii iulie. Vedeta Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, Nicu Constantin fusese internat, in luna mai, la Sectia de Terapie intensiva a unitatii medicale amintite, acuzand probleme pulmonare.
Actorul a jucat in peste 9.000 de spectacole la Teatrul Constantin Tanase, al carui angajat a fost intre anii 1979-1982. A jucat, de asemenea, pe scena Teatrului National de Opereta intre anii 1979-1982. S-a facut remarcat in peste 28 de filme de scurt si lung metraj, printre care Ministerul comediei, Secretul lui Bachus, Alo, aterizeaza strabunica! sau Impuscaturi pe portativ.

Nascut in iulie 1939, la Eforie Sud, Nicu Constantin este autorul cartii autobiografice "Ochelarii miraculosi".
In 2005, la Gala Uniter, actorul a primit premiul special pentru teatru de revista, iar in 2006, premiul Uniter pentru intreaga activitate. De asemenea, a fost decorat cu Ordinul Cultural, clasa I.
Mandita Constantin: La 70 de ani avem praguri. Dumnezeu va decide! In luna mai, sotia maestrului, Mandita Constantin, invitata la emisunea Happy Hour de la Pro TV, povestea de ce a fost internat in spital. "Sotul meu este un fidel al Spitalului Militar din Capitala. Am insistat sa mearga la spital pentru ca respira mai greu. El nu are temperatura, indiferent de boala. La spital am descoperit ca are bronhopenumonie. Este pe tratament cu antibiotice de toate felurile. M-am speriat pentru ca respira greu", a povestit sotia actorului Nicu Constantin, care petrece tot timpul in spital alaturi de maestru. Ea a povestit ca actorul a mai fost internat in Spitalul Militar anul trecut. "In iarna am cazut eu si el venea continuu la spital. Acum, intrebat de medici ce a patit, el a spus ca <>", a adaugat Mandita Constantin, precizand ca sunt impreuna de 25 de ani, ea fiind cea de-a doua sotie. "Este bine, va fi bine. La 70 de ani avem praguri. Dumnezeu va decide. Pe scena va urca mai putin. Ar vrea sa se odihneasca, sa vina generatia din spate, Marius Rizea si Buza. Am vrea sa ii linistim pe prieteni. Este bine si multumim tuturor angajatilor spitalului, care sunt extraordinari", a mai spus sotia maestrului, care dupa ce a participat la emisiune a plecat grabita spre spital, unde si-a lasat sotul cu o nepoata. Comandantul Spitalului Militar, generalul Ioan Sarbu, declara, atunci, ca actorul Nicu Constantin a depasit momentul medical critic, si-a revenit, a fost detubat si respira fara aparate, dar ramane sub tratament in Clinica de Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul Militar din Capitala. Nicu Constantin a fost internat in stare critica la ATI, pe 11 mai.
Arsinel: A murit un actor unic prin calitatile sale
"Starea de sanatate a actorului era foarte grava, nu ii mai functionau plamanii, i se facea respiratie artificiala", a declarat actorul Alexandru Arsinel, in direct la RealitateaTv. "Dumnezeu sa-l odihneasca! Este o pierdere, sa spunem ca 70 de ani a trait, a jucat, dar sunt oameni care mai pot sa traiasca, sa joace, sa fie valorosi si dupa aceasa varsta", a afirmat si actorul Mircea Albulescu. "Vestea m-a cutremurat, de aproape un an nu l-am vazut, regret nespus ca ne despartim de inca un prieten, randurile noastre sunt tot mai bombardate de aceste disparitii. Imi doresc ca Nicu Constantin sa-si gaseasca compartimentul in care sa fie fericit. Sa fii odihnit, Nicu Constantin", a spus Ileana Stana Ionescu.
Florina Cercel: Cred ca are si acum, acolo, un zambet...
'Dumnezeule, nu mai vreau astfel de vesti. Dumnezeu sa il odihneasca, sa il primeasca acolo alaturi de ceilalti colegi, care s-au dus toti prea devreme, indiferent de varsta. Ma doare fiecare coleg care dispare. L-am cunoscut, era un vesel - trist, asa cum sunt artistii de isprava. Cred ca are si acum, acolo, un zambet', a marturisit actrita Florina Cercel, pentru Agerpres. 'Un talent cu totul deosebit pentru scena Teatrului de Revista, un om cu mult har. De atatea ori, anul acesta, a trebuit sa vorbim despre cei care au plecat dintre noi. Parca prea repede si prea multi au plecat dintre noi. Se subtiaza firul', a spus indragita actrita. Si actrita Maia Morgenstern deplange moartea actorului. 'Pe maestrul Nicu Constantin l-am cunoscut ca pe un om extrem de serios in legatura cu profesiunea domniei sale. Isi privea meseria cu drag, cu respect', spune Maia Morgenstern.
ZIUA ONLINE

Niciun comentariu: