vineri, 6 august 2010

Pentru ca anti-romanismul nu se pedepseste in Romania, ba este chiar incurajat, separatistii maghiari vor fi urmariti penal pentru “antisemitism”


“Ruşine să-ţi fie, iar ai cumpărat de la jidani!”

Cam asta scria pe pancarta afişată de trei vedete “secuieşti” din Miercurea Ciuc, Csibi Barna, Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos, care s-au postat în faţa magazinului Kaufland pentru a alerta nevinovata populaţie maghiară din oraş de faptul că ei cumpără de la … evrei. Acest lucru i-a costat pe cei trei începerea urmăririi penale, ca urmare a unei decizii a Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.

Întâmplător sau nu, aceşti trei crai secui au venit şi în Cluj-Napoca, în două rânduri. O dată în 1 decembrie 2009, pentru a comemora ostentativ, chiar de Ziua Naţională a României, o grupare paramilitară care s-a împotrivit actului Marii Unirii şi s-au dedat la masacre antiromâneşti în zona Văii Drăganului. Grupare intitulată Batalionul Secuiesc şi care acţiona sub comanda comunistului Bela Kuhn, primul lider de stat comunist din Europa, adică Ungaria, înlăturat de la putere de către Armata Română în 4 august 1919, când pentru prima oară opinca românească a fost pusă pe clădirea parlamentului de la Budapesta. Acţiunea de provocare de la Cluj-Napoca s-a finalizat cu reţinerea celor saşe extremişti maghiari şi cu amendarea lor cu 50.000 de lei, dar nu după ce aproape 150 de tineri clujeni au făcut o adevărată demonstraţie de forţă în centrul oraşului, dovedind unei ţări întregi că la Cluj-Napoca nu este permisă batjocorirea simbolurilor României. Lucru care nu este valabil şi pentru autorităţile româneşti, care se înclină ruşinos în direcţia trasată de preşedintele Băsescu, aliat cu Tokes Laszlo şi cu UDMR. Amenda pe care aceste personaje ieşite parcă dintr-un Ev Mediu al urii şi intoleranţei au primit-o a fost anulată în justiţie. Justiţia românească.
Nu a trecut mult şi pe 15 martie regăsim aceleaşi personaje, tot la Cluj-Napoca, în alaiul condus de ministrul Cseke Atilla. Cu însemne SS pe geci, aceşti au arborat ostentativ textul “Ţinutul Secuiesc nu e România” în cadrul manifestările oficiale cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în compania oficialităţilor locale şi centrale. Din nou, nimănui nu i s-a părut deplasată libera manifestare a acestor câţiva saltimbanci care se cred secui şi care se desfăşoară atât de liber în preajma unor oficialităţi care par a le împărtăşi sentimentele antiromâneşti. Şi să nu uităm că acelaşi Csibi Barna, pentru a câta oară!, a fost lăsat de SPP-işti să îl întâmpine pe preşedintele Băsescu la Băile Tuşnad cu mesajul “Prezentaţi paşaportul!”.

Am enumerat aceste evenimente doar pentru a avea o imagine de ansamblu a modului nestingherit în care aproximativ cinci-şase extremişti maghiari, angajaţi ai statului român şi organizaţi într-o duzină de ONG-uri “în curs de înfiinţare”, au reuşit să provoace nestingheriţi populaţia majoritară românească din Transilvania fără să păţească nimic. De fiecare dată autorităţile “s-au tras pe cur”, în cel mai laş mod cu putinţă. Au sărit în apărarea lor toţi politicienii UDMR, care i-au scuzat în stilul mârşaj şi mincinos cu care ne-au obişnuit. Totul până acum, când trei dintre artiştii tristei piese de teatru a autonomiei au căzut în propria capcană, fiind urmăriţi penal pentru incitarea la discriminare şi la înfiinţarea unei organizaţii cu caracter fascist şi antisemit. Şi pe bună dreptate!

Ruşine să îi fie, în schimb, opiniei publice şi presei, atât centrale cât şi locale, care au încercat să minimizeze aceste incidente cu caracter iredentist, şovin şi antisemit! La Cluj-Napoca s-a încercat a se deturna atenţia publică de la aceşti în-curând-infractori, şi a da vina pe Noua Dreaptă sau pe oricine altcineva care a încercat să ia atitudine împotriva manifestărilor medievale ale acestor extremişti. Ca întotdeauna, propaganda transilvănistă şi promaghiară s-a pus în funcţiune, transformându-i pe cei care apărau Constituţia României în extremişti şi şovini. La Băile Tuşnad, Tokes chema ungurii la luptă armată şi preşedintele ţării era înjosit de un chelios cu cioc şi cu vestuţă gay-garda, dar ştirile trompetau subiecte colaterale, consfinţind încă o dată sistemul de presă vândut şi corupt care s-a raliat planului de regionalizare etnică a Transilvaniei.

Acum, când scrie negru pe alb că Csibi Barna, Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos sunt urmăriţi penal pentru instigare la discriminare şi antisemitism, ce mai tropetează vuvuzelele presei vândute din România? Ce mai au de spus consilierii lui Băsescu, care îl ling în fund pe Tokes? Ce deontologi mai au tupeul să acuze patrioţii români de excese extremiste şi şovine, când s-a dovedit că ei apărau însăşi valorile democraţiei din România? Când de 20 de ani, nicio organizaţie patriotică, naţionalistă sau chiar legionară din România nu a încălcat nicio lege din acestă ţară, dar cei câţiva extremişti maghiari finanţaţi de Budapesta şi protejaţi de Traian Băsescu şi Emil Boc reuşesc să bătă orice record la ură şi antisemitism din România?

Dacă nu le-a fost ruşine să apere membrii unor organizaţii paramilitare şovine şi antisemite, poate că nu le ruşine nici de ultimul slogan al acestora: Ruşine să vă fie, iar aţi cumpărat de la jidani! Cine sunt antisemiţii acum, leprelor?

George Bara

Sursa: NapocaNews

9 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

Asta-i culmea. Şi cu anti-românismul cum facem?

QED spunea...

Oribil.... Nu mai exista frane? Nu ai exista nimic... Nici constiinta, nici bun simt. Nu vreaus a stiu de nimic de genul asta. Si nici de faptul ca-n centrul tarii se vorbeste limba maghiara peste tot.

Goran spunea...

Cristi

Dacă ar fi după mine... Prefer să nu spun aici. Cred că te gândești.

QED

Se vorbește pentru că acceptăm! Și mai au nesimțirea să ceară și autonomie. Dacă Doamne ferește vor primi autonomie, se va realiza primul pas spre destrămarea României! Dar nu se va întâmpla. Sunt sigur!

morom3ttu spunea...

@ Goran, daca vor primi autonomie nu se va face primul pas catre destramarea Romaniei, ci primul pas catre un razboi civil. Sunt multi ROMANI adevarati care ar fi primii care ar apasa pe tragaci avand in catare un bozgor. Cat despre Basescu...ar face cate o felatie la toata ungaria (am scris cu litere mici pentru ca nu are rost sa uzez tasta Shift pentru ei) ca sa mai prinda un mandat sau ceva banisori.

"Cu însemne SS pe geci, aceşti au arborat ostentativ textul “Ţinutul Secuiesc nu e România” în cadrul manifestările oficiale cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în compania oficialităţilor locale şi centrale. Din nou, nimănui nu i s-a părut deplasată libera manifestare a acestor câţiva saltimbanci care se cred secui şi care se desfăşoară atât de liber în preajma unor oficialităţi care par a le împărtăşi sentimentele antiromâneşti." Si ROMANII primesc amenzi pentru intonarea IMNULUI si sunt flancati de trupe de jandarmi cand isi exprima nationalismul si iubirea fata de PATRIE. Mda...

@QED: Ce constiinta si ce bun simt poti sa ceri de la un neam de mongoli, de nomazi, de tigani ?

Simona spunea...

Nu e vorba de bun simţ şi nici de conştiinţă. Pur şi simplu ei fac ce li s-a spus să facă. Dacă aşa au fost crescuţi, aşa fac. Acum, nu putem cere să se deştepte toţi ca Vieru, ca Steinhardt. Hai să ne facem noi treaba noastră fără să mai cerem ceva de la ei.
@QED:Dacă nu vrei să ştii, înseamnă că ei au reuşit ce şi-au propus: să ne facă să nu ne mai intereseze. Trebuie să ştim, să ştim tot.

Anonim spunea...

uf, ce emotii mi-ai dat! am crezut ca tu ai scris materialul!! :)

Goran spunea...

Am scris altele mai bune Andi... :)

Anonim spunea...

mmmmm m-a umplut de nervi articolu asta. nervi din cauza saltimbacilor...

Freedomfighter833 spunea...

Din pacate este oribila aceasta atitudine, cea a autorului articolului. Cred ca niciun roman adevarat nu poate fi de acord cu autonomia harcov, dar e imoral si lipsit de onoare sa te bucuri ca o lege perversa este aplicata chiar si impotriva inamicilor tai. Iar actiunea lor, “Ruşine să-ţi fie, iar ai cumpărat de la jidani!”, mi se pare absolut laudabila. S-au indreptat impotriva adevaratului dusman. Un dusman comun. Nu pot sa nu ii admir ca numai 3 oameni fac o actiune de acest gen, in timp ce zeci de romani se lauda ca flutura cel mai mare steag. Ce imbecilitate grandoman-patriotard-comunista!
Eu am camarazi care habar nu aveau ca, Kaufland este o companie jidoveasca. Abia dupa actiunea astora au aflat si acum nu mai cumpara de acolo. Bravo, secuilor!

"“Ruşine să-ţi fie, iar ai cumpărat de la jidani!”

Cam asta scria pe pancarta afişată de trei vedete “secuieşti” din Miercurea Ciuc, Csibi Barna, Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos, care s-au postat în faţa magazinului Kaufland pentru a alerta nevinovata populaţie maghiară din oraş de faptul că ei cumpără de la … evrei. Acest lucru i-a costat pe cei trei începerea urmăririi penale, ca urmare a unei decizii a Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita."