luni, 26 iulie 2010

Ghidul Misoginului




Nemira a scos un ghid foarte amuzant și, pe alocuri, realist. Despre sexul feminin, un mic tratat de calomnii.
Am să transcriu mai jos, maximele care mi s-au părut cele mai interesante.

Femeile care vor să fie în același timp și frumoase, și inteligente se inșală asupra posibilităților lor. Trebuie să facă o alegere.

Nici cea mai inteligentă dintre femei nu înțelege imediat.

-Sunteți un partizan al celibatului?
-Nu! Deloc!
-Al căsătoriei poate?
-Ah...
-Atunci care e, după dumneavoastră, situația cea mai avantajoasă pentru un bărbat?
-Situația de văduv!

Acela care poate scrie satira femeii merită, numai prin aceasta, titlul de martir.

Femeile de azi confundă moda cu frumusețea.

Bărbatul plătește o lună de miere cu o viață de oțet.

Plânsul este ultimul argument al femeii.

Nimic nu e mai încântător decât o femeie cinstită.

Femeile sunt niște demoni care ne fac să intrăm în infern prin poarta raiului.

Grecii au avut multă dreptate să nu le primească pe femei la teatru: în felul acesta, puteau să audă ceva.


Am răsfoit cartea în detaliu și le-am ales pe cele mai puțin jignitoare la adresa sexului frumos. Nu sunt un adept al acestor vorbe de duh, dar, pentru puțin amuzament și pentru a da iluzia unei superiorități momentane a bărbatului, am ales să le public. Să aveți o zi frumoasă!

22 de comentarii:

claudy spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Goran spunea...

Nu, nu este un autor unic. Sunt selecții. Printre autorul acestora se numără Schopenhauer, Oscar Wilde sau Honore de Balzac.

Simona spunea...

Şi totuşi...ce greu v-ar fi fără femei...

Goran spunea...

Nu mă pot pronunța încă...

Lisandru Cristian spunea...

Unele pasaje sunt chiar simpatice. Nici eu nu sunt un misogin, cred că fără femei nu am mai fi buni de nimic pe lumea asta...

Goran spunea...

Asta așa e. În orice caz, sunt amuzante.

Goran spunea...

Asta așa e. În orice caz, sunt amuzante.

morom3ttu spunea...

Mi-ai luat-o inainte cu postarea asta. Chiar e simpatica "carticica" si merita citita macar ca si exercitiu de cultura generala.
@claudia unchiasu: da, noi barbatii estem frustati si feminismul a fost inventat ca sa se poate integra si femeile urate in societate

Goran spunea...

Bună asta:)) Aștept să postezi și tu, îți voi împrumuta cartea...

claudy spunea...

@morom3ttu:

pisi draga, barbati urati exista?

Goran spunea...

Există Clau, există!

claudy spunea...

si ei ( barbatii urati) cum s-au integrat in societate??

QED spunea...

Eu gandesc ca acest ghid al misoginului.... e o carticica de care trebuie sa razi. Si ei rad, si noi, pentru ca nici barbatii nu cred ceea ce scrie acolo. Suntem mult prea cautate ca sa se bizuie pe citatele de acolo. Plus ca si marii scriitori, autori ai unor astfel de vorbe "de duh" au fost tradati in dragoste si frustrarea este aceea care vorbeste prin gura lor. Mie-mi plac si bancurile cu blonde pentru ca, blonda fiind, le pot dezminti. Iar morometu' are dreptate, in parte. Ideea e ca femeile sunt mai mult frumoase decat urate, iar cand uratenia e prea accentuata, avem truse de machiaj. Mai rau e cu barbatii....; ei nu pot face nimic cu uratenia. Doar s-o poarte mandri si sa compenseze cu mintea..., lucru uneori imposibil. :)

morom3ttu spunea...

@ claudia: da pisi, exista barbati urati. Diferenta este ca noi nu dezvoltam complexe pe aceasta tema. Din aceasta cauza ne integram mai usor in societate (barbatii urati), ca noi nu incercam sa compensam lipsa frumusetii prin idiotenii de genul (noi suntem mai buni ca voi). Get it??

morom3ttu spunea...

@qed: sunt profund mirat de parerea unei blonde(in cazul in care respectiva chiar crede ceea ce spune), exceptand o chestie. E adevarat ca voi, femeile puteti compensa lipsa frumusetii cu machiaj, insa ce se intampla dimineata, atunci cand masculul alaturi de care ati petrecut (poate) clipe de neuitat oserva adevarata fata a voastra (la propriu).

Goran spunea...

Chiar mă amuză discuțiile pe această temă. Nu pot să spun decât că am fost inspirat.

QED spunea...

@Morom3ttu, nu-mi spun parerile decat daca cred in ceea ce spun. Doar nu esti atat de infatuat sa crezi ca am scris ceea ce am scris ca sa te multumesc pe tine. Sa fim seriosi. Cat despre machiaj, vorbeam de cel de pe strada. Dar mai conteaza coafura, o alta tunsoare. Si astea pot face dintr-o femeie urata, una draguta. Voi, barbatii sunteti, cumva, tipizati, nu se mai pot face ajustari decat prin operatii estetice. Si n-o spun cu rautate. E de admirat, plus ca sunteti naturali mai mereu. Fie ca sunteti urati sau frumosi. Aveti atatea avantaje..., incat imi pun intrebarea de ce mai aveti nevoie de altceva sau de ... altcineva. Perfectilor. :) Fina ironie, atat.
@Goran, multumesc.

claudy spunea...

Imi place QED:)

morom3ttu spunea...

@qed: Nu imi imaginam ca ai scris asta primul comentariu pentru mine, doar am fost mirat de ideile ce au aparut din mintea unei femei referitor la o carticica care in mare parte le defaimeaza. Era un fel de compliment/felicitare. Cat despre faza cu machiajul, aici a fost greseala mea pentru ca m-am exprimat prea vag. Faceam referire la machiajul in stil "trafalet/bidinea", machiajul care practic transforma o femeie mai putin atragatoare intr-o iluzie ce dispare la prima urma de lapte demachiant. In rest, chiar ma bucur ca o persoana de sex feminin are puterea de a ataca un asemenea subiect fara a arunca in fata chestii pur feministe, ci argumente care chiar stau in picioare. O zi faina...

QED spunea...

Multumesc, la fel, Morom3ttu! Desi acum e deja noapte.

Alejandra spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alejandra spunea...

ha! eu, personal sunt si misogina si misangrina:). dc? ... pt ca:
1. femeile clar au defectele lor! o gramada.
2. insa si barbatii au defectele lor! o gramada, de asemenea.
Eu as spune ca suntem chit si ca ne meritam unii pe altii(barbatii si femeile). Stricaciunea pleaca de la natura umana si se adapteaza in functie sexul fiecaruia.

Am sa inchiei apoteotic cu o vorba de duh : RESPECTA CA SA FII RESPECTAT! Cand nu se intampla asa, cauta pe cineva care merita respectul tau:).