luni, 7 decembrie 2009

Evolutie sau regres?

Nu pot sa-mi autoclarific pozitia fata de Traian Basescu. Intr-adevar, l-am votat pentru ca nu am avut de ales; dar ma intreb: oare va fi bine? Probabil aceasta este intrebarea care macina mintile multora... Cunoastem cu totii mizeria de pe scena politica care ar trebui sa nu ne intereseze atat timp cat societatea evolueaza. Problema este ca la noi societatea involueaza. Salarii mici, pensii mici, in schimb utilitati scumpe, alimentele la fel. Nu avem stabilitate politica, nu avem guvern, parlamentul se va dizolva, vor fi alegeri anticipate. Aceste lucruri presupun bani; nu bani privati, ci bani publici. Scandal peste scandal, procedee de jungla! Raman la concluzia ca Basescu se va uita in trecut si nu va mai repeta greselile facute, pe care de altfel le-a recunoscut public. Pentru asta merita aprecierile noastre.
Am un optimism, un optimism rezervat, dar care exista. Meritam o societate mai buna, mai constructiva. Nu trebuie sa avem asteptari de la presedinte, parlamentari sau senatori, ci asteptari sa avem de la noi. Sa creem ceva pentru societatea actuala, buna, rea, asa cum este. Pentru un lucru benefic nu iti va intoarce nimeni spatele, nu te va judeca, iar daca esti "norocos", chiar te va sprijini.
Meritam mai mult, dar "multul" trebuie sa aiba un impuls pozitiv din partea noastra!Asa sa ne ajute Dumnezeu.

5 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

O fotografie de vis... Urât, dar vis... Mă gândesc la oamenii ăştia şi la penibilele lor pahare cu şampanie ce anticipa... înfrângerea...

Goran spunea...

:)) Memorabila imagine! Mese festive, nu gluma:))

Simona spunea...

"alta alternativa"?
Nu de alta dar ai zis sa te corectez daca mai gresesti:))

Goran spunea...

Iti multumesc:))

Anne spunea...

sugestiva poza :)