joi, 21 ianuarie 2010

Ziarul "Curentul" o ia stramb!

Astazi sunt oarecum socat de un articol aparut in "Curentul", dar in acelasi timp si revoltat. La rubrica "Monden" gasim un articol despre Cabral. Am sa va redau mai jos acest articol:

Cabral, total nemulţumit de România

Cabral nu este deloc mulţumit de faptul că locuieşte în Romånia. Vedeta trustului PRO are numai cuvinte de ocară despre romåni, indiferent că se referă la autorităţi sau la persoanele simple, de la ţară, despre care spune că sunt găinari şi alcoolici.
„În Romånia totul pute! E de rahat! Miroase uråt! Nimic nu se rezolvă! Nimic nu se face! Numai rahaţi, căcaţi blocaţi de autorităţi impotente! Românul de rând e murdar şi leneş, e hoţ şi combinator, e un găinar (adică hoţ de 2 parale, care fură găini), e îngălat, e violent, bea tot timpul şi-şi bate nevasta când se întoarce de la crâşmă!“, spune Cabral, pe blogul personal. Nimic nu-l ţine însă pe Cabral să nu plece din România şi să scape de „rahaţi“. Dacă-l deranjează prea tare...

Acesta este articolul aparut astazi in "Curentul". Dupa ce l-am citit mi-am spus ca este inadmisibil ca o persoana publica sa vorbeasca in acest hal despre tara in care isi castiga existenta, asa ca i-am verificat blogul personal si am citit articolul. Intr-adevar spune aceste lucruri, dar intr-o forma ironica, vis-a-vis de mentalitatea unor romani despre propria lor tara. In continuarea articolului isi exprima foarte clar punctul de vedere. Mai jos este articolul scris de Cabral pe blogul lui personal:


Rahat turcesc


INAINTE SA COMENTEZI TAMPESTE, CITESTE, TE ROG, TOT ARTICOLUL.

In Romania totul pute! E de rahat! Miroase urat! Nimic nu se rezolva! Nimic nu se face! Numai rahati, cacati blocati de autoritati impotente!
Romanul de rand e murdar si lenes, e hot si combinator, e un gainar (adica hot de 2 parale, care fura gaini), e ingalat, e violent, bea tot timpul si-si bate nevasta cand se intoarce de la crasma! Francezul e altfel…
Drumurile noastre sunt niste mizerii! Numai gropi si santuri, semnalizate prost, n-avem autostrazi… tara de papuasi! La nemti e altfel…
Loganul e de rahat si ala! Nu eram si noi in stare sa facem o masina cum trebuie… asa, ca nemtii!
Peisajul e frumos dar serviciile sunt cele mai de rahat din lume! Ospatari nesimtiti si hoti (sunt romani, e clar!), hoteluri naspa, jacuzzi-urile sunt obosite si nu au bule, nisipul e plin de alge si pute (pute, normal, e Romania!)… Uite, de-aia e bine sa mergi la turci…
Romania nu are istorie, romanii-s o natie de lenesi fricosi, cand veneau turcii abandonau copiii in case, otraveau fantanile, dadeau foc la recolte si legau femeile de gardul casei, sa-i mai tina pe turci in loc, in timp ce ei se ascundeau ca niste lasi care erau in munti! Ia uita-te la americani, mai mare mandria!
Romancele nu se ingrijesc, arata ca vai-steaua-lor, se imbraca urat si sunt ahtiate dupa bani! Uite, ca sa vezi cum ar trebui sa arate, uita-te la suedeze!
In Romania ai numai manele si muzica de rahat, s-au manelizat toti romanii, nu e treaba! Uita-te la spanioli, aia au valori, frate!

DACA ESTI DE ACORD CU CE AI CITIT PANA ACUM, NU MAI CONTINUA SA CITESTI MAI DEPARTE, CACI N-O SA-TI CONVINA!

Pentru ca tie-ti pute tot, inclusiv articolul asta de rahat! Pentru ca esti un special si un deosebit care se chinuie in Romania asta plina de rahat! Tu esti o magica si-o superba care se murdareste pe sandale cand calca pe pamantul asta cacacios!
Si asa m-am acrit de voi… ca de mere turcesti, d-alea fara gust! Stati ca babele chioare pe marginea drumului si comentati… vai ce de cacat e tara asta! Vai da’ ce de cacat! Vaaai, domnu’ Dan, da’ e total de cacat!
Da’ de ce nu plecati?! Mergeti frate in lume, luati-va lumilii in cap si mergeti unde vedeti cu ochii, ca aici totul va pute!
Mergeti sa vedeti cat de je m-en fische-ist e francezul, cat de indolent si de blazat e, luati-l voi in brate! Noi astia cativa care vedem si partea frumoasa a tarii ramanem p-aci, ca suntem mai prosti!
Mutati-va in Europa, aia au drumuri, nu gluma! Iesiti din tara pe la Nagyvarod (sau cum au scris aia pe gara din Oradea, ca ma umplu de spume de fiecare data cand trec pe-acolo), o tineti pe M-uri, ajungeti in Austria si… gata! E lumina! Noi ramanem pe-aici, ne plictisim groaznic pe cele doua simulacre de autostrazi romanesti… caci aici se cumpara multe Logan-uri, de ti-e si scarba sa iesi pe strada, este?! A, stai, ca anul trecut s-au exportat zeci de mii de Loganuri, multe dintre ele in Germania. Pai, cum facem, si aia-s prosti?!
Pleaca repede de-aici, sa nu se lipeasca mirosul si de tine, fugi-fuguta la americani, ca aia au istorie! Nu e lunga dar e frumoasa si victorioasa… de cum au ajuns acolo au omorat 95% dintre nativii indieni, iar pe cei ramasi i-au pus sa traiasca in rezervatii (da, ca alea africane, de elefanti si zebre), ca cica sa le conserve civilizatia si traditiile, de parca nu tot ei le-au stirpit neamul! Dupa ce-au terminat cu indienii au continuat victorios… in timp ce ii spanzurau pe negrii de copaci sau le dadeau foc, le violau nevestele si le innecau copiii in Missisipi, victorios vorbind! Da, mergeti la americani, clar!
Romancele nu se ingrijesc, asa e, plecati si lasati-ni-le noua pe neingrijitele astea superbe! Ca daca iesi pe strada prin orice oras mai mare de-afara o sa vedeti numai superbitati si printese dantelate… si dupa ce va bagati in vorba cu ele o sa vorbiti fluent in… romana, rusa sau sarba. Caci daca te uiti la frantuzoaice, suedeze, nemtoaice, englezoaice… iti trece cheful de muki-muki si brusc incepi sa te gandesti la noi metode de masturbare, fi-le-ar transparentele si ciudatele de ras!
Mergeti in vacante la turci si greci, ca-i frumos! Fara gluma, chiar e… in parte. Ca, va rog sa ma scuzati, dar oricand prefer o petrecere pe plaja la Navodari, sau un club decent din Neptun, Mamaia sau Olimp, unui program artistic turcesc in care se balabane doua grase si-un urat pe-o muzica vai-steaua-mamei-ei… vezi-Doamne, traditii turcesti!
Fugiti repede de-aici, ca e plin de manele, altceva nu poti asculta! De parca la Opera Romana au pus ziduri de beton in fata, sa nu mai poti intra tu, iar Opereta este aparata de tancuri, ca sa nu cumva sa asculti si sa vezi tu ceva de calitate, cultule care esti tu cult!

Da, sunt recalcitrant azi, si stii de ce? Pentru ca ma uit la astia care se vaita de mama focului, care ocarasc Romania la fiecare 3 vorbe… fara sa miste nimic! Se bucura de partile bune ale vietii de-aici, si sunt multe, nu fac nimic sa le indrepte pe cele rele, dar se vaita de parca-i tine cineva cu forta in tara asta!
Mai, sunt multe bune. Sunt si multe rele. Dar pe-astea rele nu se chinuie nimeni sa le indrepte, fiecare asteapta sa faca celalalt, de la dat zapada din fata blocului si pana la un protest pe tema fiscalitatii exagerate!
Mai e si bine in tara asta, daca vrei sa gasesti motive sa fii mandru ca esti roman… vei gasi! Daca vrei sa deschizi ochii o sa vezi ca sunt si lucruri care te fac mandru ca esti roman. Sunt chestii de apreciat, de stimat, de dorit… lucruri de care ti se face dor atunci cand esti prin alte tari!

Fata de cei care au plecat… tot respectul! Au spus ca e loc de mult mai bine si-au facut ceva pentru ei, si pentru asta merita respect… pentru ca au facut ceva.
Dar astia care raman aici dar se vaita, si dau cu rahat, si se tanguiesc tamp ca “Frate, ce tara de rahat!” si nu fac nimimc… de ce nu pleaca?!
Ori ramai si incerci sa schimbi in bine, ori… mergi frate, iesi din rahat!

In ziarul "Curentul" aveam mare incredere si asta din cauza unor jurnalisti care se afla acolo. Redactia ar fi trebuit sa isi faca treaba si sa verifice exact informatiile scrise de ANONIM (nici nu se cunoaste numele celui ce a scris mizeria asta). Exista 2 solutii: ori nu a citit intreg articolul, ori el este cel care ar trebui sa isi dea demisia urgent si sa plece din aceasta "tara de rahat". Rahat e acela care informeaza prost cititorii! Rusine!

10 comentarii:

Alexandru spunea...

Chiar asa, intreg ziarul o ia stramb?
Eu inteleg ca te referi la un redactor al ziarului respectiv care, intr-adevar, nu a citit cu atentie textul vedetei de abanos. Dar de-aici si pana la a extinde oprobiul asupra unei intregi redactii, e o cale lunga. Hai sa nu ne transformam in judecatori, si mai ales dintre cei foarte intransigenti. Sa fim aspri cu noi insine si ingaduitori cu ceilalti. Si, nu uita, publicatia de care pomenesti a dat adevarate lovituri de tun mafiei politico-economice. Asa ca ar fi bine sa pastram simtul masurii.
Repet, spre a fi bine inteles, sunt de acord cu tine in ce priveste gresala strecurata in stirea cu pricina.

Goran spunea...

Nu neg faptul ca acest ziar are redactori capabili care isi vad de munca zilnica si dau palme "mafiei politico-economice". Daca maine va aparea un alt articol de genul acesta? Poimaine la fel...
Prin acel articol a fost patata imaginea unui om (nu ii iau apararea lui Cabral, nu il cunosc decat de la televiziune, nu ma intereseaza), un om care a vorbit frumos despre aceasta tara minunata si care incearca sa ia atitudine.A fost patata imaginea unui "strain" care are recunostinta fata de tara care ii ofera o paine.
Ziarele Can-Can si Click din asta traiesc, din minciuni!Greseli de genul numai la "fituici" apar. Nu cred ca, Curentul doreste sa ajunga asemenea acelor gazete fara insemnatate scrise mai sus.
Nu sunt judecator, dar prin acel articol redactorul si-a batut joc de tara noastra! Ar putea sa-si ceara scuze...
In orice alta tara europeana era dat afara, fara niciun comentariu.

Simona spunea...

Ne-am săturat de "jurnalişti" de doi bani.
Dacă ziarul "Curentul" permite publicarea unor astfel de articole, înseamnă că nu se respectă şi punct.

Goran spunea...

Asta am zis si eu Simo. E rea vointa! Nu te poti numi jurnalist daca nu esti bine informat, indiferent de scuze.

Alex sau cum vreți voi spunea...

Ma bag si eu in final ... sper sa nu te superi ...
Daca aduci in vederea cititorilor aceasta greseala ar fi normal sa le aduci si pe multe altele din mai celebrele gazete.
Faptul ca ai dat intr-un ziar pt un articol prost, intr-un ziar si-asa nu prea cunoscut, te-ar obliga daca esti pentru adevar, sa aduci in atentie si necuratele articole ale mult mai cititelor ziare "nationale".
Nu vreau sa te superi, dar asa cred ca ar fi normal. Deci spor la treaba :). Cum imi spuneai si tu: "Un jurnalist bun e un jurnalist echidistant" ;)

Anonim spunea...

Mi-a plăcut punctul tău de vedere. In mare punct pe "i".

Zi faină !

Goran spunea...

Alex, de la ziarul Curentul aveam pretentii (sti la ce ma refer).Nu stau sa analizez toate gazatele proaste. Cunosteam un alt "Curent"!

Goran spunea...

Geanina
Ma bucur ca ti-a placut. O zi frumoasa si tie...( cat a mai ramas din ea).

Simona spunea...

Pisti, in cine ar fi trebuit sa "dam" pentru acel articol mincinos, daca nu in ziar?
Acum na...fiecare jurnalist scrie si el ce poate, dar de aici pana la publicare, ar trebui sa mai fie o oprire, dar se pare ca s-a trecut peste, in cazul asta. Deci cine e de vina? Celelalte gazete care scriu prostii? :))

Goran spunea...

Simo, vad ca ma sustii! Ma bucur! Suntem o forta:)) o forta adevarata!