miercuri, 29 aprilie 2009

Complicii "americani" si "europeni" ai lui Voronin o dau la intors.SOCOR si MIKKO, de la URSS si UESS




Traian Basescu despre Basarabia: ”sangele apa nu se face”

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a dezbatut ieri in procedura de urgenta un raport despre functionarea institutiilor democratice din R. Moldova dupa ce comisarul pentru drepturile omului si-a incheiat marti o vizita de documentare la Chisinau.
Proiectul de rezolutie elaborat raportori confirma faptul ca procesul electoral din R. Moldova a fost marcat de “multe vicii semnificative”. Documentul mai noteaza insa ca alegerile au fost considerate in general corecte de observatori.
Frazeologia “alegerilor corecte” a acoperit in fapt frauda electorala de la Chisinau care s-a putut desfasura tocmai datorita ingaduintei (complicitatii) cu care reprezentantii UE, Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Consiliului Europei, responsabili cu supravegherea alegerilor, au inchis ochii in fata abuzurilor regimului comunist.

Complicii europeni ai lui Vladimir Voronin o dau la intors

Raportul realizat de OSCE, UE si Consiliului Europei a girat astfel nemijlocit alegerile fraudate de Voronin iar principalii responsabili ai acestei manipulari fara precedent au fost cativa “comisari” simpatizanti (a se citi agenti) ai Moscovei.
In ultima saptamana au avut loc in mediile de decizie europene numeroase discutii si dezbateri cre au scos in evidenta pozitii ale Bruxelles-ului concordante cu viziunea ruseasca asupra Basarabiei.
Mai multi functionari ai Uniunii Europene si asa zisi analisti ai institutelor din jurul UE inclusiv un “analist” al Europei Libere – Vladimir Socor - cunoscut pentru serviciile de “consiliere” oferite comunistului Voronin, au contestat cu iritare sprijinul politic declarat de presedintele Traian Basescu pentru opozitia din Chisinau, precum si intentia de a acorda cetatenia romana basarabenilor care le-a fost rapit acest drept ca urmare a acordului miselesc Hitler Stalin (cunoscut sub numele pactul Ribbentrop Molotov).

Opozitia anunta anticipate in august

Opozitia nu va participa la alegerea presedintelui propus de comunisti, astfel ca se preconizeaza deja alegeri anticipate la sfarsitul lunii august. Ca urmare a acestui anunt raspicat diversi agenti europeni ai Rusiei s-au activat incercand sa “medieze” un controversat acord intre Opozitie si comunisti, calcand pe trupurile tinerilor omorati si torturati de regimul comunist. Scopul este facilitarea accederii comunistilor la putere, fara a mai avea loc alegeri anticipate sub control international. Printre principalii vectori ai acestei combinatii se numara chiar Marianne Mikko prezentatoarea raportului european care “a stabilit” ca “alegerile au fost corecte”. Prezenta zilele trecute la Chisinau unde s-a intalnit in taina cu reprezentanti ai comunistilor si - la vedere - cu “societate civila” estoniana Marianne Mikko, fosta jurnalista la un ziar comunist pe vremea URSS, este cunoscuta pentru subiectivismul sau antiromanesc fiind cea care l-a atatact dur pe Traian Basescu pentru intentia sa de a facilita acordarea cetateniei romane pentru bsarabeni, un drept natural al acestora, prin nastere si un atribut suveran al statului roman.
Traian Basescu nu s-a sinchisit de comentariile si criticile “europenilor” filorusi re-afirmand ieri la Zagreb: ”sangele apa nu se face”. Seful statului a subliniat intentia sustinerii fratilor basarabeni: "Vom sustine continuarea proceselor de negociere cu Republica Moldova indiferent cine va fi premier sau presedinte dupa aceste alegeri, pentru ca suntem doua state independente, dar sangele apa nu se face".

George Roncea
Traian Băsescu despre Basarabia: „sângele apă nu se face“
Curentul - miercuri, 29 aprilie 2009


Photo:http://ideiromanesti.blogspot.com/

marți, 28 aprilie 2009

În Basarabia-i priveghi şi cânt de jale

Privind la graniţele sfâşiate,
La Prutul care apã nu-i, ci-i sânge,
Întreaga Românie-n chin se zbate,
Trecutu-nveninate lacrimi plânge…
V-aţi rupt voi, fraţilor, de orişice speranţã
Când dupã nouãzeci puteam sã ne unim,
Şi somn otrãvitor cu iz de ignoranţã
În sufletele voastre ţinut-a loc de imn.
Acum, deja-i târziu pentru cãinţã,
Vrãjmaşii nici atât nu ne permit,
Şi-un strâmb hotar, altar de suferinþã
Pe veci se aflã-n toţi pecetluit!
Cum poate încã-acest Pãmânt
Departe fiind de Patria strãbunã,
Sã nu se nãruie ca un strãvechi mormânt
La urmãtorul rãsãrit de lunã?
Cum de existã încã-o zi de mâine
Când tot ce-a fost e-atât de viu, şi-apoi
Cum schilodit-au România ca pe-un câine
Când toţi am stat, privind, fãrã de noi?
O, Doamne, ultima dreptate,
Şi noi suntem ai tãi, nu ne uita!
Schimbã Tu cruntul viitor şi, poate,
Sã surpi acest hotar cu mila Ta!
Iar peste voi, blestem prea greu sã cadã,
Netrebnici fii ai ţãrii, de-o veţi lãsa acum
Unirea cea din veacuri doritã sã n-o vadã

Sã nu pãleascã iar pe gloriosu-i drum!

Dar ce folos au astãzi aceste versuri seci
De nimeni nu citeşte şi nimeni nu le-ascultã?
Alţii s-au pus sã scrie dictatele din veci,
Al nostru chin de moarte şi suferinţã multã…
În Basarabia-i priveghi şi cânt de jale,
Naţiunea e un cimitir ce plânge-va,
Dar lacrimi nu-s şi când respiri te doare…
Cum puteţi suporta aşa ceva?

Vlad Pârãu

duminică, 19 aprilie 2009

Despre Inviere


Când eram eu copil îmi aduc aminte - Dumnezeu sa-i odihneasca pe ai mei pe toti, ca nu mai sunt în lumea asta - ca mama mea m-a trimis la bunica mea sa zic: "Hristos o înviat, mama tâna!". Si a zis ca daca zic asa, îmi da mama tâna un ou. Si asa a fost. M-am dus si am zis: "Hristos a înviat, mama tâna!". Si mama tâna a zis: "Adevarat ca a înviat! Hai sa-ti dau un ou". Cu asta mi-am început eu credinta în Înviere, dar târziu am ajuns sa-mi dau seama ce înseamna.

Eu când eram tânar, si mai ales când eram student la Teologie, mi-am propus sa cercetez ce e scris în Evanghelii despre Învierea Domnului Hristos si sa citesc în Faptele Apostolilor ceea ce au scris Sfintii Apostoli despre Învierea Domnului Hristos. Si, pâna la urma, mi-am dat seama ca totusi nu e convingator. Adica noi avem informatie, dar convingeri nu putem avea pe baza celor citite. Si de fapt cred ca nimenea nu a avut încredintarea despre Învierea Domnului Hristos pe baza celor citite din Evanghelie. De ce? Pentru câ Învierea fiind mai presus de ceea ce poate astepta cineva, nu ajunge nimenea sa se încredinteze despre Înviere din informatie. Nici din informatia Evangheliei, nici din informatia prin cuvânt, prin predica, ci ajunge sa se încredinteze prin ceea ce s-au încredintat cei care au ajuns sa-si spuna: "Hristos a înviat", nu ca formula, ci ca realitate, ca marturisire de credinta, si aceia, de la început, au ajuns prin puterea lui Dumnezeu. Sa stiti ca numai Dumnezeu ne poate încredinta despre lucrurile dumnezeiesti.

La Pasti se spune: "Sa ne curatim simtirile si sa vedem pe Hristos stralucind cu neapropiata lumina Învierii si bucurati-va zicând, luminati sa-L auzim cântându-I cântare de biruinta". Când poate ajunge omul sa se încredinteze despre Învierea Domnului Hristos? Când îsi curateste simtirile, când se face receptiv pentru Învierea cea mai presus de lume, când îl învredniceste Dumnezeu sa fie încredintat, nu numai informat, despre Învierea Domnului Hristos.

As vrea sâ retineti aceste lucruri si mai ales faptul ca Învierea Domnului Hristos e mai presus de lume, ca Învierea Domnului Hristos e o taina, ca Învierea Domnului Hristos nu o putem întelege si nu o putem primi ca adevar decât în masura în care Mântuitorul însusi, Mântuitorul Cel înviat, ne încredinteaza cum l-a încredintat pe Sfântul Apostol Toma, cum l-a încredintat pe Sfântul Apostol Petru, cum i-a încredintat pe ucenicii de la Marea Tiberiadei, cum i-a încredintat pe ucenicii cu care S-a întâlnit în ziua Învierii Sale, cum i-a încredintat pe cei cinci sute care pe muntele din Galileea L-au întâmpinat pe Domnul Hristos si s-au încredintat de Învierea Lui si cum i-a încredintat pe toti oamenii care au marturisit cu adevarat Învierea Domnului Hristos. Pentru ca sa stiti ca pâna la urmâ toti care credem în Inviere suntem martori ai Învierii Domnului Hristos. Si suntem martori ai Învierii Domnului Hristos în masura în care primim ca adevarat tot ceea ce ne spune Sfânta Bisericâ ca realitate, deci si ca a înviat strabatând prin piatra, prin piatra de pe mormânt, si ca a intrat prin usile încuiate la apostoli, si ca a pazit întregi pecetile si a înviat din mormânt asa cum S-a nascut din Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu.

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos nu este ceva separat de noi, ci este ceva care trebuie sa se întâmple si în noi. Viata unui crestin adevarat, a unui crestin botezat si traitor al Evangheliei este de fapt o viata în Înviere. Noi am înviat împreuna cu Domnul Hristos, traim în Înviere, suntem fiii Învierii si avem în fata înaltarea, suntem candidati ai înaltarii la cer împreuna cu Domnul Hristos si asteptam înaltarea noastra la cer. Ca sa ajungem la înaltarea la cer trebuie mai întâi sa ne înaltam peste lumea aceasta, sa ne înaltam peste pacatele noastre, sa nu mai admitem în viata noastra nici un fel de lucru rau si atunci înaltati fiind peste pacate, înaltându-ne prin virtuti, putem ajunge si la înaltarea împreuna cu Domnul nostru Iisus Hristos.

Ortodoxia nu este atât cu tragismul suferintei Mântuiorului, ci este cu bucuria Învierii. Când avem bucuria Învierii suntem în miezul Ortodoxiei.

Învierea lui Hristos este în centrul gândirii noastre.

Mântuitorul a vrut sa punem accent mai mult pe Înviere. Si anume, în convorbirea cu cei doi (Luca si Cleopa, Luca 24) care mergeau la Emaus, le-a spus: "O, nepriceputilor si zabavnici cu inima a crede toate câte le-au spus proorocii, nu se cadea oare ca Hristos sa patimeasca si sa intre întru marirea Lui?". Deci noi ne întâlnim cu Hristos intrat "întru marirea Lui". Celor doi Mântuitorul le-a pus întrebarea: "Pentru ce sunteti tristi?". Domnul Hristos nu vrea sâ stam în întristare, ci vrea sa fim în bucurie!

de Pr. Teofil Paraian

marți, 14 aprilie 2009

Atmosferă tensionată la Chişinău

Astăzi, Curtea de Apel din Chişinău decide dacă opoziţia va avea sau nu acces la listele electorale. Forţele democrate din Republica Moldova susţin că frauda electorală ar fi fost comisă prin înscrierea mai multor persoane decedate şi a unor persoane care nu au locuit niciodată la adresele indicate pe liste.

Numărul total al acestor cetăţeni este estimat la 200 de mii. Procesul de renumarare a voturilor va începe miercuri, în prezenţa partidelor şi a observatorilor acreditaţi.

Vladimir Voronin a declarat într-un interviu pentru ziarul spaniol "El Pais" că romanii care au participat activ la organizarea revoltei de la Chişinău au fost ajutaţi de cetăţeni ai Serbiei. Primarul liberal al Capitalei moldovene, Dorin Chirtoacă, acuză autorităţile statului că îi mută pe tinerii arestaţi care se află în comisariatele din Capitală, la cele din ţară. Puterea încercă astfel să ascundă tratamentul dur aplicat deţinuţilor, spune Chirtoacă.

Sursa: TVR

sâmbătă, 11 aprilie 2009

TRAIANE, Basescule, nu esti barbat! Nici patriot! Esti un las! - Ti-o zice Cartarescu, supermenul lui Liiceanu, Tismaneanu si Patapievici




Mircea Cărtărescu: "Dacă nu strigăm acum, odată cu zecile de mii de tineri din Chişinău, că Moldova e românească, vom pierde această ţară nefericită, îi vom condamna pe aceşti oameni tineri la disperare perpetuă."
Comentariul meu: Boule, Moldova e o denumire a unei provinicii mai mari; in nici un caz o tara!
Mircea Cărtărescu: "UE şi USA nu vor să supere Rusia".
Comentariul meu: Boule, corect e SUA, daca traiesti in Romania!
Mircea Cărtărescu: "În fosta Iugoslavie s-a întâmplat ceva, de asemenea se întâmplă lucruri în Iran sau în Afganistan. În Coreea de Nord e însă linişte şi pace".
Comentariul meu: Boule, in afara de crime contra umanitatii si de interetinerea afacerilor drogurilor, ce s-a intamplat in Iugoslavia si Afganistan? Ce legatura are Iranul?
Mircea Cărtărescu: "...laşitatea românească ne priveşte pe noi toţi. Nu avem până acum, de aproape o săptămână de când e revoluţie la Chişinău, nicio reacţie oficială a autorităţilor române."
Comentariul meu: Boule, au fost vreo 10 reactii oficiale, venite din partea Ministerului de Externe, chiar de dinainte de diversiunea de-i ziceti voi, boii de "intelectuali", "revolutie".
Mircea Cărtărescu: "Nici dacă l-am avea mai departe preşedinte pe Iliescu nu s-ar fi lăsat o tăcere mai sinistră. Traian Băsescu ar fi trebuit să reacţioneze de mult, el care are între obiectivele principale în politica externă unificarea cu Moldova, el care a condamnat comunismul, el care e un temperamental şi, vreau să cred, un patriot."
Comentariul meu: Domnu' presedinte, sunteti mai prejos decat Iliescu-KGB, sunteti un sinistru, ati condamnat comunismul degeaba, si nici nu sunteti un patriot, degeaba va laudati! Asta e intelectualul dvs de companie?!
Mircea Cărtărescu: "Dar să ne amestecăm o data naibii, să arătăm o dată că îi vrem pe moldoveni! Avem în fine o oportunitate cât roata carului – poate următoarea va veni după cincizeci de ani".
Comentariul meu: Boule, a-i face pe basarabeni "moldoveni" inseamna a cadea de acord cu teoria moldovenismului, promovata de Stalin si de, a, uitasem: Grupul pentru Dialog Social in frunte cu Renate Weber de la Soros si PNL!
Mircea Cărtărescu: "Aştept de la autorităţile române şi de la fiecare dintre noi să ieşim din laşitatea asta josnică şi să arătăm că ne pasă."
Comentariul meu: Basescule, josnicule, lasul care esti! Invata aici ce-nseamna curaj: Curaj.bleah.
Sursa: "Senatul" EvZ: Să ieşim din laşitate! (Ceea ce spune si Antena3 in frunte cu Badinovici)

In Cotidianul: "Intelectualii români muşcă din Voronin"
Comentariul meu: Cam din ce zona musca?
Tot Mircea Cartarescu, intelectualul de serviciu: "Statul român ar fi trebuit să fie, fără nici un fel de echivoc, de partea revoluţionarilor şi să le acorde tot sprijinul, fără să se ascundă după pretexte ca neamestecul în treburile interne ale altei ţări. Este un gest de laşitate politică."
Comentariul meu: Ai auzit, bai Statule? Drepti, ca vorbeste Cartarescu!
Mircea Cartarescu: "Am să particip la mitinguri de protest. Nu are importanţă dacă sunt sau nu eficiente. Nu vreau să unific România cu Republica Moldova dacă ies în stradă, e vorba de a-ţi susţine public un punct de vedere."
Comentariul meu: Intr-o zi cam pe la pranz? Ca pana acum au vost deja vrea 10 mitinguri...
Nicolae Manolescu, patronul: „Deocamdată, acolo e revoluţie în toată puterea cuvântului. Au intrat în Parlament, sunt morţi, răniţi, zece mii de oameni erau la statuia lui Ştefan cel Mare, neaşteptată izbucnire a fost."
Comentariul meu: Extrasul din inteligenta lui Manolescu apare astazi, cand se stie ca nu a fost nici un mort iar zecile de mii de oameni au fost in urma cu trei zile!
Vladimir Tismăneanu: ,,E vorba de o revoluţie spontantă menită să erodeze fundamentele unui sistem de tip bolşevic."
Comentariul meu: Zau, "revolutie spontana"? Baiete, ai proprietatea cuvintelor?
Andrei Oişteanu: „În primul rând, s-au pripit cei care au numit revoluţie, fie ea şi portocalie, ceea ce se întâmplă în Chişinău şi în alte oraşe din Republica Moldova. Pentru revoluţie trebuie un program ideologic şi câţiva lideri declaraţi şi recunoscuţi, or, în acest caz nu avem de nici unele. Singurul program e «Jos comunismul!», care e un bun început, dar insuficient."
Comentariul meu: I-auzi, Tismanene, ce lectie iti da tovarasul tau, nepotul lui Leonte Rautu! Nu e "revolutie", ca nu e... FSN! Iar «Jos comunismul!» nu ajunge; ne mai trebuie si un GDS! Corect!
Ion Caramitru: "Prima dată să vedem câte firme din România (fabrici şi uzine, ziare, televiziuni, edituri, galerii, teatre, platforme digitale) sunt active în Moldova şi ce cifre de afaceri au. Să vedem câte programe culturale, educaţionale şi ştiinţifice s-au făcut cu fonduri româneşti la iniţiativa noastră sau la cererea lor aici şi acolo, câte comisii mixte există şi cu ce se ocupă ele. Să numărăm câte cărţi şi câte computere noi am trimis noi în Moldova. Să vedem câţi economişti, analişti politici, oameni de stat, actori, creatori de modă, fotbalişti, artişti, ecologişti, trend setteri, brand manageri, activişti sau bancheri au făcut, au contribuit sau au participat la vreun proiect în Moldova.
Să vedem câţi dintre ei sunt patrioţi sau noua dreaptă, second hand, expiraţi, tribuni electrocutaţi, poeţi leşinaţi, peisagişti rataţi, mătuşile cuiva, şoferii altcuiva. Să vedem care este marea politică românească în Moldova, cine a gândit-o, cine o coordonează, ce buget are şi cum s-a desfăşurat ea, an de an, de la podul de flori la expulzarea poeţilor de limbă română din România. Să vedem ce companie zboară la Chişinău. Să vedem câte trenuri sunt pe zi încolo şi câte încoace. Să vedem cât costă un bilet. Să vedem cât costă o viză. Să vedem cât este diurna dacă mergi oficial ca român în Moldova. După aia mai vorbim.Altfel dăm numai din gură aşezaţi comod în faţa şemineului electric de lângă plasma lipită peste gresia de import.
După ce ne-am lămurit ce n-am făcut timp de 20 de ani poate ne lămurim ce putem face de acum încolo măcar în următoarea lună. Mai ales când nu va mai fi rating. Poate trebuie să le dăm în regim de urgenţă cetăţenie română tuturor manifestanţilor, să-i protejăm de propriul lor preşedinte. Poate trebuie să le dăm azil politic. Poate trebuie să avem o ofensivă diplomatică de la New York la Londra, chiar şi în Beijing. Poate trebuie să înghiţim în sec, să stăm calmi şi să vedem ce este structural de făcut de acum în colo. Ce am început să ducem la bun sfârşit. Metodic, neclintit, nemţeşte…"
Comentariul meu: N-am ce face. Jos palaria pentru Caramitru! Poate o conta ca e machedon?!

Sursa:http://victor-roncea.blogspot.com/

joi, 9 aprilie 2009

Mesajul unui tanar roman din brasov catre tinerii romani din basarabia!

Scris de Goran Razvan

Cu multă durere în inimă, dar în acelaşi timp cu iubire faţă de voi, cu iubire faţă de tot ceea ce înseamnă istoria şi tradiţiile Basarabiei, doresc din suflet să rezistaţi asaltului, să rezistaţi vechilor KGB-işti şi noilor FSB-işti şi să continuaţi ceea ce aveţi de continuat, chiar dacă procesul de dezinformare la care sunteţi supuşi este unul radical.Scăpaţi-vă ţara de comunişti şi ruşi, fiţi voi basarabeni adevăraţi, chiar dacă doare cel mai tare. Luptaţi în continuare şi pentru valorile naţionale, pentru patria întreagă, pentru noi, pentru români, chiar dacă sunteţi obstrucţionaţi, şi scăpaţi de "diavolii comunişti". Nu trebuie vandalism, trebuie doar să aveţi încredere în Dumnezeu, căci numai cu ajutorul Lui puteţi scăpa. Gândiţi-vă la momentul reîntregirii şi la clipa în care cu toţii vom fi împreună şi vom striga în glas nebun: România!

Doamne ajută!

Prima declaratie oficiala a protestatarilor din capitala Republicii Moldove



Declaraţia FAM (Forului Anticomunist din Moldova): „Nu avem culoare politică – sîntem puri şi transparenţi!”


Sîntem mulţi, sîntem tineri, sîntem uniţi! Mergem pînă la capăt!
Nu ne mai puteţi controla!

Ne-am săturat să răbdăm un regim totalitar, întreţinut prin frică şi teroare!

Comunismul este vinovat de cel mai mare genocid din istorie!

Nu vrem să fim conduşi de cei care ne-au ucis şi deportat părinţii şi bunicii!

Cerem demisia preşedintelui Voronin şi interzicerea prin lege a partidului criminal comunist!

Nu vrem soluţii extreme - cerem judecarea preşedintelui în baza Constituţiei!

Nu facem politica nimănui şi nu sîntem plătiţi de nimeni!

Nu avem culoare politică – sîntem puri şi transparenţi!

Jos magnaţii comunişti care ne trimit să muncim la negru şi ne fură banii chiar din Wester Union!

Mobila de lux şi parchetul din Preşedenţie şi Parlament sînt cumpărate din procentele de la schimburile valutare!

Nu vrem în Italia, Portugalia, Spania!

Nu vrem în Canada sau Moscova!

Vrem să muncim şi să fim plătiţi în ţara noastră!

Vrem un stat bazat pe respect şi încredere, nu pe frică şi şantaj!

Jos frica moldoveni!

Sursa:http://savatie.wordpress.com/2009/04/08/prima-declaratie-oficiala-a-protestatarilor-din-capitala-republicii-moldova/

miercuri, 8 aprilie 2009

98 de ani de la nasterea lui Emil Cioran!




Astazi, 8 aprilie 2009 se implinesc 98 de ani de la nasterea filozofului si scriitorului roman Emil Cioran.

Imnul golanilor!Basarabia e Romania!


A fost odata ca-n povesti,
A fost in Romania,
O gasca mare de golani,
Ce-au alungat sclavia
Noi nu ne-am confundat nicicand
Cu oamenii de bine
Numiti si neocomunisti
Si fara de rusine!

Ref:
Mai bine haimana decat tradator,
Maibine huligan decat dictator,
Mai bine golan decat activist,
Mai bine mort decat comunist!

Vrem libertate, nu comunism
Si nici schimbari de forma
Si de aceea, securisti,
Sa nu ne puneti norma
Noi nu vrem neocomunism,
Nici neolibertate
Democratii originale
Si nici minciuni sfruntate

Ref:
Mai bine haimana decat tradator,
Mai bine huligan decat dictator,
Mai bine golan decat activist,
Mai bine mort decat comunist!

Ne-ati intrebat ce vrem aici,
Dar stie toata tara
Noi sustinem punctul 8
De la Timisoara
A cazut patru-sapte-trei
Ce tinea TVR
Legand in lanturile ei,
Dar tot degeaba e.

Ref:
Mai bine haimana decat tradator,
Mai bine huligan decat dictator,
Mai bine golan decat activist,
Mai bine mort decat comunist!

Alegeri fara comunisti,
Fara nomenclatura,
Si nu va temeti de golani
Fara coloratura.
Din cei care au murit aici
Ne-am reintors naluci
Sa nu mai fie cum a fost
Macelul de atunci

Ref:
Mai bine haimana decat tradator,
Mai bine huligan decat dictator,
Mai bine golan decat activist,
Mai bine mort decat comunist!

marți, 7 aprilie 2009

Basarabia, putem!




Timp de aproximativ 2 ore, studentii basarabeni, oameni de rand, precum si elevi si-au manifestat solidaritatea fata de evenimentele care au avut loc in Basarabia in ultimele doua zile.Vedeti si voi ce a iesit!
Brasov



Video&Photo:Victor Ciobotaru

luni, 6 aprilie 2009

Doneaza 2 euro pentru copiii cu probleme cardiace



Va rog sa accesati site-ul www.inimacopiilor.ro si sa contribuiti la infiintarea clinicii de chirurgie cardiovasculara pediatrica de la Spitalul Budimex ( Marie Curie) din Bucuresti prin trimiterea unui sms in valoare de 2 euro.

Campania este sprijinita de dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Vitorio Vanini, renumit chirurg cardiovascular pediatru din Italia, de compania Procter&Gamble si organizata de fundatia “Inima copiilor”.
Dumnezeu sa va rasplateasca bunavointa!

Dr. Daniela Dragnea

Sursa:http://laurentiudumitru.ro

Doina si Ion Aldea Teodorovici - Eminescu




La zidirea soarelui se stie,
Cerul a muncit o vesnicie,
Noi muncind intocmai ne-am ales cu,
Ne-am ales cu Domnul Eminescu,
Domnul cel de pasare maiastra,
Domnul cel de nemurirea noastra,
Eminescu, Eminescu,

Mi-L furara doamne adineauri,
Pe inaltul domn cu tot cu lauri,
Ma uscam de dor in piept cu plinsul,
Nu stiam ca dor mi-era de Dinsul,
Nu stiam ca doina mi-o furara,
Cu stravechea si frumoasa tara,
Eminescu, Eminescu,

Ref.
Suntem in cuvint si-n toate,
Floare de latinitate,
Sub un cer cu stele sudice,
De avem sau nu dreptate,
De avem sau nu dreptate,
Eminescu sa ne judece.

Acum am si eu pe lume parte,
Pot imbratisa maiastra-ti carte,
Stiu ca frate-mi esti
Si-mi esti parinte,
Acum nimeni nu ma poate minte.

Bine ai venit in casa noastra,
Neamule tu, floarea mea albastra,
Eminescu, Eminescu.

Ref.


Sursa:http://www.versuri-si-creatii.ro/versuri/d/doina-si-ion-aldea-teodorovici-7zuddco/eminescu-7zudpco.html